Kleinspitz

Kjeborg's kennel

Her kan dere velge om dere ønsker å se kleinspitz hanner eller tisper.

Trykk på respektive knapp for å gå videre.

Litt om kleinspitz

Historik

Rasen er en av flere varianter av tyske spisshunder, som stammer fra steinalderens torg hunder og senere fra boplass kulturens spisshunder og er mellomeuropas elste hundetype. De andre variantene er keeshound, grossspitz, mittelspitz og pomeranian.

Bruksområde

Rasen er først og fremst en selskapshund som er meget tilpasningsdyktig og fungerer bra i ulike miljøer, den kan også brukes på flere områder. Aktiviteter som agility, lydighet, rallylydighet, freestyle, viltspor med mer fungerer den utmerket i, det er bare fantasien som setter grenser.

Helse

Tysk spiss anses å være en frisk rase. Patella luxation (løse kneledd) forekommer. PRA (øyesjukdom) har begynt å dykke upp på rasen.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen har stabil mentalitet med stor familietilhørighet. Den er hengiven, positiv, meget lærevillig, pigg og våken. Det er en stor hund i et lite format. Ettersom den er en varsler med et viss vaktinstinkt har den lett for å gjø, men har relativt lavt jaktinstinkt.

Størrelse og utseende

Mankhøjde: 26 cm +- 3 cm. Den tyske spissen ska ha stående ører og bære halen over ryggen. Pelsen ska være dobbel med rett utstående ytterpels och tykk underull. Fargen får vara enfärgad svart, leverbrun, vit, orange, gråschatterad, creme, cremesobel, orangesobel, svart med tantegninger og flekkete, sk particolour. Hos particolour er alltid grundfargen hvit. Tydlige hvite flekker uansett farge (utenom particolour) er ikke godkjent. Kun brune hunder får ha brunt pigment på nese, lepper og øyekant, øvrige farger ska ha svart pigment.

Pelspleie

Pelsen er lettstelt, smussavstøtende men bør børstes og kammes helt fra hårbunnen en gang i uken. Begynn å stelle pelsen tidlig så valpen lærer seg å akseptere håndtering.


Borghild & Kjetil Hagen

Post@samojeder.com

+46 (0)762757058

+47 47416708